Megbízhatóbb LCD TV-k jönnek



|

Mérföldkőnek számító fejlesztés az LCD gyártásban.

Ezzel egyidejűleg az LCD televíziók növekvő teljesítménye mindinkább a HD-kész felbontású megjelenítők irányába tolja el a keresletet, ami átlagosan 40 hüvelykes képátmérőt is eredményez.

 

Egy nagy képátlójú televízió DDI vezérlőjének működéséhez legalább 15 Volt feszültség szükséges, hogy a nagy felbontású tartalmakat és gyors mozgásokat helyesen jelenítse meg. Ennek következtében a vezérlő jelentős mennyiségű hőt termel, ami a megjelenítés hatékonyságának rovására mehet.

 

ddi_heatpackage_1_small.jpg

 

A Samsung egy hatékonyabb hőelosztó képességekkel rendelkező képernyővezérlő csomagot fejlesztett ki. Az új TECOF csomag a képernyővezérlő egységből (DDI) illetve a hőelosztó panelből áll, és főképp a nagy képernyős, nagy felbontású megjelenítőkben használható. Az új egység 20%-kal hatékonyabban oszlatja el a működése közben termelődő hőt, mint egy hagyományos COF vezérlő, aminek köszönhetően élettartama megnő, működési megbízhatósága pedig javul.

 

Az újonnan kifejlesztett DDI egységekhez szánt komponens egyik újdonsága, hogy magas hatékonysággal oszlatja el a hőt saját felületén. A komponens egy új fémszalag, melyet a DDI vezérlőkre integrálnak, majd az így nyert TECOF csomagok használatával a hőkibocsátás azonnal eloszlik a fémszalagon - minimálizálva a vezérlőegységet károsan befolyásoló hőmennyiséget.

 

 

ddi_heatpackage_2_small.jpg
 

 

A hőtermelődésnek korlátozza a DDI lapka által vezérelhető csatornák számát, ez pedig megakadályozza az egy panelra jutó DDI vezérlők számának csökkentését. Az új TECOF egységnek köszönhetően egy HD-Ready LCD televízióhoz szükséges DDI vezérlők száma 14 darab 414 csatornásról - 8 darab 720 csatornásra csökkenthető.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.