Hirdetés

Megérkezett az AMD Radeon R9 285



|

Piacon az AMD legújabb videokártyája, ami a GeForce GTX 760 ellenfele.

Hirdetés

Az AMD eredetileg már augusztus végén megvillantotta a legújabb videokártyáját, most pedig hivatalos keretek között is bemutatkozott, valamint elérhetővé vált a Radeon R9 285. A 28 nm-es Tonga lapkára építő vezérlő a GeForce GTX 760 közvetlen ellenfele lesz, és nem csak teljesítményben. Az AMD energiatakarékos működést és versenyképes árfekvést is ígért. 

Hirdetés

Az R9 285 1792 Graphics CoreNext 1.2 stream processzorral, 112 TMU-val és 32 ROP egységgel rendelkezik. A 256 bites memóriabusz 2 GB GDDR5-ös memóriát tud kezelni, azonban az AMD partnerei 4 gigabájtos változatokkal is előállhatnak. 

A kártya támogatja a DirectX 12-t, az OpenGL 4.4-et és a Mantle-t, valamint XDMA CrossFire, TrueAudio DSP technológiákkal is ellátták. Az Eyefinity mód keretében mind a négy kimenetét (két DVI, egy DisplayPort 1.2 és egy HDMI 1.4a) képes egyszerre használni. Az AMD partnerei sorra jelentik be a testre szabott videokártyáikat (más hűtők, módosított órajelek és memóriamennyiség), amelyek a napokban már elérhetőek lesznek, 249 dollár környéki áron. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.