Hirdetés

Megérkezett az Intel Core i7-980 nem extrém kiadása



|

A hatmagos processzor hasonló teljesítményt ígér, de olcsóbb kiadásban.

Hirdetés

Az Intel korábban már levette a kínálatáról a Core i7-980X Extreme Edition processzorát (amely azonban szeptember 30-ig még rendelhető). Most úgy döntöttek, egy hasonló modellt dobnak a piacra, amely szintén hatmagos, és nagyjából ugyanolyan teljesítménnyel bír, de olcsóbb kiadásban.

 

Az "új" hatmagos a Core i7-980, amelyből hiányoznak az extrém változat extrái, mint például a nem korlátozott szorzó. Ennek ellenére a hat mag 3,33 GHz-en dolgozik, az L3 cache mérete 12 MB, a CPU fogyasztása pedig 130 watt.

 

A Core i7-980 egy 32nm-es gyártástechnológiával készített modell, amely az LGA1366-os foglalatú processzorokat támogató alaplapokban használható. Az Intel "újdonsága" elviekben már elérhető, ára 583 dollár.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.