Hirdetés

Megérkeztek az AMD alapú Sun Galaxy szerverek



|

Hirdetés

A Galaxy sorozat kezdetben három különbőző konfigurációban kerül értékesítésre. Mindhárom változat az AMD legújabb 64 bites Opteron processzoraira épül, ennek köszönhetően alkalmasak a Solaris, a Linux vagy akár a Microsoft Windows rendszerek futtatására.

A család legkisebb tagja a Sun Fire X2100 típusjelű, 1 rack unit méretű rendszere, mely 1 db single- vagy dual-core processzorral szerelt, ideális választás lehet webkiszolgáló farmok, nagy teljesítményű gridek, adatfeldolgozó-clusterek építéséhez. A rendkívül alacsony ár egyedülálló ár/teljesítmény arányt eredményez.

A sorozat következő tagja a Sun Fire X4100 elnevezésű modell. A Sun Fire X4100 a leggyorsabb, legmegbízhatóbb működés mellett a felhasznált energiával is takarékos. A kis helyigényű, 1 rack unit méretű szerverek közül kiemelik az olyan, magas rendelkezésre állást biztosító lehetőségek, mint a redundáns tápegységek vagy az üzem közben cserélhető alkatrészek, a hatékony távoli menedzselhetőség, vagy az alapkiépítésben érkező 4 darab gigabites hálózati interfész.

A Galaxy gépcsalád legnagyobb tagja a Sun Fire X4200, mely főbb paramétereiben megegyezik a már említett X4100-as modellel, azonban 2 rack unitos méretének köszönhetően, lehetőséget teremt akár 4 darab, nagysebességű SAS rendszerű merevlemez elhelyezésére is, mindezt úgy, hogy optikai meghajtót is tartalmazhat. Hamarosan várhatóak a sorozat következő tagjai, 4- illetve 8 processzoros kivitelben.

Az X4100-as és X4200-as modellekben debütáló, 2.5" méretű diszkek igazi újdonságok. A merevlemezek a SAS (Serial Attached SCSI) technológiát alkalmazzák, amelynek széles körű elterjedése várható a vállalati adattárolásban. A 10000, ill. 15000 RPM-es eszközök a közhiedelemmel ellentétben nem SATA felületre kapcsolt, nagyobb sebességű modellek - a Serial Attached SCSI rendszernél a merevlemezek SCSI parancsokkal kommunikálnak. A kisebb méret sem jár a teljesítmény csökkenésével, ezek ugyanis nem laptopokba, sőt nem is asztali számítógépbe szánt eszközök: a kisebb méret a miniatürizáció és a technikai fejlődés eredménye, lehetővé téve több diszk kevesebb helyre való beépítését, ezáltal új felhasználási lehetőségeket nyitva meg az 1- és 2 rack unit méretű szerverek előtt - nem is beszélve a kisebb energiafelhasználásról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.