Hirdetés

Megérkeztek az AMD Trinity APU-k első teszteredményei



|

2012. első felében érkeznek az új, határozottan gyorsabb APU-k.

Hirdetés

2012. első felében kerülnek piacra az AMD következőgenerációs APU-i, amelyek a Trinity architektúrára épülnek. Az új lapkákról megérkeztek az első teszteredmények, amelyeket az AMD saját maga végzett el.

 

Az A8, A6 és A4 szériás Trinity APU-kat a Llano sorozat azonos tagjaival hasonlították össze. A vizuális teljesítményt tekintve a legszembetűnőbb a különbség; az új APU-k átlagosan 32 százalékkal gyorsabbak a 3DMark Vantage eredményei szerint.

 

 

Az általános teljesítményt tekintve a PCMark Vantage adatai alapján csak 13,8 százalékkal nyújt többet a Trinity sorozat. Az új architektúra legerősebb pontja a GPGPU teljesítmény, itt ugyanis egészen magas, átlagosan 56,3 százalékos növekedést állapítottak meg a teljesítményt illetően.

 

A Trinity APU-k kettő vagy négy magot kombinálnak a Bulldozer architektúrára alapozva, amihez egy VLIW4 GPU kapcsolódik (utóbbit a Caymanból ismerhetjük, a Radeon HD 6900-as szériából). A magok neve egyébiránt Piledriver lesz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.