Hirdetés

Meghalt a 2,4 GHz-es WiFi



|

Az Apple és a Cisco szerint a 2,4 GHz-es sáv megbízhatatlan és túlzsúfolt.

Hirdetés

Az Apple és a Cisco közösen adtak ki egy dokumentumot, amelyben gyakorlatilag kihirdetik, hogy a 2,4 GHz-es WiFi meghalt. 

Hirdetés

Természetesen az anyag leginkább az üzleti ügyfeleknek szól, és sokat foglalkozik az iOS-szel, de általánosságban is érvényes és érdekes. 

Az Apple és a Cisco egyetért abban, hogy a 2,4 GHz-es sáv használata nem elfogadható egyetlen cég számára sem, vagy olyan környezetben, ahol fontos üzleti alkalmazás futhat. 

Alapból a legtöbb eszköz a 2,4 GHz-es WiFi-t használja, emiatt pedig kezd rémálommá változni, főleg a tömött városi környezetben. A sűrűn lakott részeken az elérhető csatornák általában olyan zsúfoltak, hogy annak már a sebesség látja kárát - ráadásul adott esetben még egy mikrohullámú sütő is bezavarhat. 

Az óriáscégek szerint mára szinte lehetetlen normális teljesítményt kicsikarni a zajos és túlzsúfolt szabványból, és a legtöbben azt sem tudják, hogyan kell engedélyezni az 5 GHz-es sávot. 

Az Apple és a Cisco csak 5 GHz-es vezeték nélküli hálózat használatát ajánlják (802.11n/ac-n). 

Idén már nehéz olyan új és rendes routert találni, ami nem támogatja az 5 GHz-es sávot, azonban nagyon soknál ez alapból le van tiltva. Érdemes egy pillantást vetni a beállításokra, akár csoda is történhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.