Hirdetés

Meghamisítják a dokumentumokat a Xerox fénymásolók



|

Szoftverhiba miatt két Xerox modell is átírja a számokat a papíron.

Hirdetés

A német PC-s szakértő, David Kriesel úgy döntött, alaposabban megvizsgálja a Xerox fénymásolóit, miután egy meghökkentő hibába futott bele. Az általa lefénymásolt építési tervrajzok egyszerűen megváltoztak, a szoba arányai ugyanis furcsa módon átalakultak a fénymásolás után. A fénymásolók kicseréltek bizonyos számokat a dokumentumokban, újraírva azokat. 

A BBC értesülései szerint több felhasználó is hasonló problémára panaszkodott, és akárcsak itt, azokban az esetekben is a hibás tömörítőszoftver volt a ludas, amit a gyártó alkalmazott a kérdéses modelleknél. 

Az eset kapcsán felmerült a lehetősége annak is, hogy jogi eljárást indítanak a Xerox ellen, ha az nem lép hamar az ügyben. A Xerox hibás fénymásolói előszeretettel alakítják át a hatost nyolcasra, de más számokkal is eljátszanak. A tervrajzon szereplő szoba így 21,11 négyzetméterről 14,13-ra zsugorodott. 

Az esetért a Jbig2 nevű képtömörítő szabvány felelős, amelyet szkennerekben és fénymásolókban használnak a tömörítés érdekében. Egyelőre úgy tudni, hogy a Xerox Workcentre 7535 és a 7556 érintettek az ügyben. A problémáról egyébként a Xerox ezidáig nem tudott, így gyorsan kell reagálniuk, lehetőleg egy javítással. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.