Hirdetés

Megint drágulnak az ultrabookok



|

Kevés az érintőképernyő, ezért az ultrabookokból sem készül annyi, mint tervezték.

Hirdetés

Az ultrabookok eladásai közel sem voltak olyan jók, mint anno a netbookoké. Ennek ellenére sokak szívét meghódították a lapos gépek. A legfrissebb hírek azonban aggodalomra adnak okot a kategóriával kapcsolatban. Egy ideig ugyanis készlethiánnyal küzdenek majd a kereskedők.

Ennek az oka, hogy kevés az elérhető érintőképernyő. Az Intel és a Microsoft azt szeretnék, ha minden új PC ilyen panelt kapna, emiatt jóval nagyobb kereslet lett az érintőkijelzőkre, mint korábban volt. A váltást a gyártók is megérzik, mert eddig nagy mennyiségben csak az okostelefonokhoz és a tabletekhez kellett termelniük.

Az ultrabookok nagyon vékony paneleket használnak azért, hogy a gép a lehető legvékonyabb legyen. A mindössze 0,4 milliméteres üveg szállítása meglehetősen nehéz, ráadásul a művelethez speciális felszerelés is kell, a prémium árról nem is beszélve. 

Összességében arra lehet számítani, hogy a tervezettnél kevesebb ultrabook kerül a boltok polcaira, ez pedig az árcédulákon is meglátszik majd. Az ultrabookok egyébként a notebook-piacot 21,4 százalékát tehetik ki idén, 44,2 milliós darabszámmal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.