Hirdetés

Megint késnek az Intel processzorai, meglepetést okozhat a DirectX 12 - hírösszefoglaló



|

Csúsznak a Skylake CPU-k, a DirectX 12 viszont lehet, hogy párban kezeli majd a GeForce és a Radeon GPU-kat - heti hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

A Broadwell után a Skylake is késik

Korábban sokan attól tartottak, hogy a Broadwell hosszú késése miatt az Intel két új generációja egyszerre jelenik meg a piacon. Úgy tűnik, hogy erre nem kerül sor, ugyanis a Skylake asztali CPU-k második negyedévre tervezett startja elmarad, és leghamarabb augusztusban kerülhet rá sor. Nem tudni, hogy az Intelnek további fejlesztésekre és finomításokra van-e szüksége vagy pedig csak a készletek kiürülését szeretnék megvárni, de az szinte biztos, hogy a júniusi Computexen nem sok újdonság várható emiatt. 

 

Várni kell a Skylake-re

 

Három szériára bomlik az Intel Atom

Az Intel más téren is mozgolódik, az egyik pedig az Atom processzorcsalád. A következő generációtól kezdve három fő szériára bontják a családot, X3-ra, X5-re és X7-re. A leginkább okostelefonokba és táblagépekbe szánt CPU-kat főképp a teljesítményük alapján csoportosítják majd. 

 

Három fő széria lesz

 

Párban kezelheti a GeForce és a Radeon GPU-kat a DirectX 12

A DirectX 12 számos fronton nagy újítást jelent, és most lehet, hogy újabb meglepetéssel bővül a lista. Egy megbízhatónak tartott forrás szerint a DirectX 12 API már magában is támogatja majd a több-GPU-s renderelést, emiatt pedig feleslegessé teheti az SLI-t és a CrossFire-t. Nem elég, hogy a GPU-kat egyetlen kártyaként kezelheti az API, de mindezt eltérő, GeForce és Radeon lapkák esetében is meg tudja majd tenni - elméletben. 

 

DirectX 12

 

Az OS X sebezhetőbb, mint a Windows

Elsőre talán meglepő statisztikákkal és eredményekkel szolgált a GFI, amely arra jutott, hogy a tavalyi évben a Windows nem volt benne a három legsebezhetőbb operációs rendszer listájában. Ez a negatív dicsőség az OS X-nek, az iOS-nek és a Linuxnak jutott, ebben a sorrendben. A sebezhető alkalmazások terén természetesen az Internet Explorer vitte a "díjat". 

 

Az OS X sem veszélytelen

 

4G-s okosóra az LG-től, WebOS rendszerrel

Miközben az Apple Watch hamarosan hódító útjára indul, addig az Android Wear nagyon nehezen tudja megvetni a lábát a piacon. Ami azt illeti, egyre több gyártó mutat be olyan okosórát, amelyre nem is a Google rendszerét, hanem egy házon belül összerakott OS-t telepít. Így tett az LG is, amelynek az első 4G-s okosórája, a Watch Urbane LTE a WebOS rendszerre alapoz. 

 

Ezúttal nem Android Wear fut rajta

 

Nektek milyen processzor van a gépetekben? Tervezitek lecserélni mostanában?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.