Hirdetés

Megint régi videokártyákat adna el újként az AMD



|

Az RX 500-as szériában induló új grafikus vezérlők az RX 400-as sorozat újracsomagolt változatai lesznek.

Hirdetés

A Heise jelentése alapján az AMD RX 500-as szériájában induló új videokártyák gyakorlatilag a Polaris 10 és a Polaris 11 GPU-k újracsomagolt kiadásai lesznek, azoké, amelyeket korábban az RX 400 széria tagjaként mutatott be az AMD. 

Hirdetés

A jelek szerint a Radeon RX 580 nemes egyszerűséggel egy RX 480 lesz, az RX 570 pedig egy RX 470, csak más matricával. A Polaris 10-re építő RX 500-as kártyák már április 4-én megérkezhetnek, míg a Polaris 11-alapúak csak április 11-én. 

A Videocardz viszont úgy tudja, hogy a matricacsere mellett azért a kártyákhoz is hozzányúl az AMD. Az RX 580 egészen minimális, 74 MHz-es órajelemelést kaphat, míg az RX 570 38 MHz-es tuningot. 

Ez utóbbi forrás szerint az AMD egy új Polaris 12-es GPU-t is bemutathat, ami viszont a Polaris 11 alá lesz pozicionálva. 

Az AMD a múltban többször is csomagolt már újra videokártyákat, ami a felhasználók számára ugyan csalódás, de üzletileg jó döntés. 

Mindez persze megerősíti, amit már a Vegával kapcsolatban is sejthettünk. Az alsó- és a középkategória átmatricázása mellett jönnek az új modellek, a csúcskategóriába. Az RX Vega kártyák június vége előtt startolhatnak, Radeon RX Vega márkajelzéssel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.