Hirdetés

Mégis lesz hatmagos Ryzen CPU?



|

Az új információk alapján technikailag mégis megoldható a hatmagos Ryzen processzorok kiadása.

Hirdetés

A korábbi hírek alapján úgy nézett ki, hogy az AMD kizárólag négy- és nyolcmagos Ryzen processzorokkal készül majd, hyper-threadinggel és anélkül. 

Hirdetés

Mindez állítólag azért van így, mert a Ryzen processzorok moduljai négy fizikai magot tartalmaznak, tehát nem a hagyományos, kétmagos modulokból állnak majd össze. 

Az io-tech.fi azonban nagyon megbízható forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a Ryzen processzorokból hatmagos is létezhet. 

A konfigurálás technikailag megoldható, ugyanis minden egyes processzormag külön tiltható le a dedikált L2 gyorsítótárral együtt úgy, hogy a közös L3 cache nem érintett. 

Vagyis ha a processzormagok száma és az L3 konfiguráció egyezik a modulokon, akkor 3-3 maggal és 8 MB L3 cache mérettel összejön a hatmagos Ryzen CPU. Állítólag lesz is ilyen - ha mégsem, akkor nem a technológiai korlátok miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.