Hirdetés

Megjelent a My Book VelociRaptor DUO



|

Nem csak a Mac-es felhasználók használhatják majd a megoldás erejét, de nem lesz olcsó.

Hirdetés

A Western Digital piacra dobta a 2 TB-os Thunderbolt-os backup meghajtóját, mely a cég állítása szerint sok esetben sokkal gyorsabban teljesít, mint bármelyik a felhasználói szegmensben kapható SSD. A My Book VelociRaptor DUO névre keresztelt eszköz két 1 TB-os, 10 000 RPM-es meghajtót kapott, melyek mindegyike, a gyári mérések alapján, 400 MB/s-ot produkál olvasásnál és 380 MB/s-et írásnál. Amikor a két meghajtó lánckapcsolásban üzemel a fenti értékek rendre 800 MB/s-ra és 760 MB/s-ra nőnek.

 

 

Mit jelent ez felhasználó közeli feladatoknál? A gyártó állítása szerint a My Book Velociraptor Duo 2000 darab 5MB méretű MP3 állományt 9 másodperc alatt mozgat, egy 22 GB méretű HD videó anyag átviteléhez 65 másodpercre van szüksége, de az 5GB-os SD filmekkel már 16 másodperc alatt végez.

 

 

A 899,99 dollártól beszerezhető eszköz gigabájtonkénti költsége 0,43 dollár körül alakul. Ahogy a cég termékmenedzsere, Ralf San Jose kiemelte, ez jelentősen olcsóbb költséget jelent, mint amit bármelyik hasonló kapacitású SSD fel tud mutatni. Mindezt ráadásul annak ellenére, hogy az SSD-k ára az elmúlt évben drasztikusan csökkent.

A My Book Velociraptor Duo-t piacra lépése idején a kedvezőbb árú USB 3.0-s verzió, a My Passport for Mac kíséri majd, mely 500 GB-os, 1 TB-os vagy 2 TB-os verzióban érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.