Hirdetés

Megjelent a Samsung Galaxy Book S, az első laptop, melyben az Intel új Hybrid processzora ketyeg



|

A Lakefield szériás CPU-k egy nagy és négy alacsony fogyasztású magot kombinálnak, ezzel komoly növekedés érhető el üzemidő terén.

Hirdetés

Az Intel újabban kísérletező kedvében van, ennek következtében újabb processzorainál hagyja el a járt utat, hogy új ösvényeket fedezzen fel. A nemrég bejelentett Alder Lake szériás lapkák nagyban építenek a Hybrid technológiára, mely az ARM big.LITTLE architektúrájához hasonló, azaz különböző típusú processzormagokat ötvöz. Ezt a technológiát használják a Lakefield processzorok is, melyek a tegnap megjelent Samsung Galaxy Book S-ben is ketyegnek.

Hirdetés

Az Intel két ilyen processzort jelentett be korábban: a Core i5-L16G7-t és a Core i3-L13G4-t - a Samsung laptopjában az i5-ös modell muzsikál. Ezek a processzorok kifejezetten praktikusak laptopokban, hiszen a munka oroszlánrészét a kis fogyasztású magok végzik, és csak a combosabb számítási munkákhoz van szükség az erősebb magra. Ezzel rengeteg energiát spórol meg a CPU, a gyártó ígérete szerint 91 százalékkal kevesebbet fogyaszt készenléti módban, mint az elődnek számító Amber Lake processzorok.

Ennek köszönhetően tehát tökéletes választásnak bizonyulhatnak a Samsung Galaxy Book S-be, ugyanis a gép kimondottan olyanoknak készült, akik például utazás közben dolgoznak; kevesebbet nyom mint egy kiló, nem haladja meg a két centimétert a legvastagabb pontján, ehhez pedig ideális, hogy egy feltöltéssel sokáig bírja, ha éppen nem találunk áramforrást a közelben. A laptop már megrendelhető a Samsung honlapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.