Hirdetés

Megjöttek az első AMD A12-9800 mérési eredmények



|

Egy dél-koreai webhely lefuttatott pár tesztet az AMD idei csúcs APU-modelljén.

Hirdetés

Nemrég elérhetővé vált a számítógépgyártók számára a már DDR4 memóriát és AM4 foglalatot használó AMD Bristol Ridge termékcsalád. Az Excavator kódnevű magokat használó központi egységek kiskereskedelmi forgalmazása a nem túl távoli jövőben kezdődik majd, a karácsonyra új PC-t vásárolni vagy építeni kívánók már jó eséllyel képesek lesznek meglepni magukat egy Bristol Ridge processzoros konfigurációval.


Hirdetés


A dél-koreai Bodnarának köszönhetően most információk érkeztek a legerősebb AMD A12-9800 APU teljesítményéről, a portál szerzője az AMD A10-7870K-val hasonlította össze a tesztjében. A mérések alapján a nyers processzorteljesítmény tekintetében minimális az új modell előnye, azonban 20-30 wattal kevesebbet fogyaszt. A beépített Radeon grafikus vezérlője GCN 1.2 architektúrás, 20-30 százalékkal gyorsabb az elődbe épített modellnél.



Könnyen elképzelhető, hogy a számottevő gyorsulás elsősorban a DDR4 rendszermemória használatára vezethető vissza (DDR3-1600 vs. DDR4-2133), az eddigi tapasztalatok alapján az AMD APU-kban lévő GPU-k nagyon meg tudják hálálni a nagyobb sávszélességet.



(Forrás: Bodnara, Guru3D)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.