Hirdetés

Megjöttek az új NVIDIA GPU-k, szétszakadnak a tech cégek - a hét legfontosabb hírei



|

Bemutatkoztak az új GeForce mobil-GPU-k, felbomlik a HP és a Symantec.

Hirdetés

Itt vannak az új NVIDIA mobil-GPU-k

Mobilos kiadásban is bemutatkoztak az NVIDIA legfrissebb videokártyái, így már mindent tudni lehet a GeForce GTX 980M-ről és a GTX 970M-ről. Mindkettő a 28 nm-es Maxwell architektúrára épül. A GTX 970M 1280 CUDA maggal rendelkezik, a GPU alap órajele 924 MHz, a memóriabusz 192 bites. A GTX 980M ezzel szemben 1536 CUDA magot és 1038 MHz-es órajelet kínál, 256 bites memóriabusszal. 

Hirdetés

Mindkét kártya GDDR5-ös memóriát használ, 2500 MHz-es órajelen. Természetesen minden újabb technológiát támogatnak, úgy mint: Optimus, Battery Boost, GPU Boost, GameStream, ShadowPlay, DirectX 12, OpenGL 4.4, OpenCL 1.1 és PCI Express 3.0.

Frissített az NVIDIA

 

Szétmennek a nagy tech cégek

Miközben az eBay szeptember végén jelentette be, hogy különválik a PayPaltől, addig most két újabb cég húzott hasonlót. Elsőként a HP döntött úgy, hogy kettébomlik: az egyik vállalatuk a fogyasztói PC-kkel és nyomtatós ágazattal foglalkozik majd, míg a másik az üzleti megoldásokkal. 

Nem sokkal később a Symantec is kettészakadt: az egyik cég a biztonsági megoldásokra alapoz a jövőben, a másik pedig az információmenedzsmentre. 

Felbomlik a Symantec


Csődben a zafírüveg gyártója

A GT Advanced Technologies csődvédelmet kért, ami sokakat meglepett - még az Apple-t is. A cupertinói cég minden tekintetben megpróbál segíteni a bajba jutott vállalatnak (az egyik cél az állások megőrzése Arizonában), amellyel azt hitték, minden rendben van. 

Érdekesség, hogy a GT ügyvezetője egy nappal az iPhone-ok bemutatója előtt adott el 160 000 dollárnyi részvényt. Másnap a korábban megduplázódott részvény-árfolyam 13 százalékkal esett, a csődvédelem hírére pedig elképesztő 93 százalékkal. Könnyen lehet, hogy még a jövő évi iPhone-okon sem lesz zafírüveg. 

Az utódján sem lesz zafírüveg

 

Megjött az HTC szelfikamerája

Az HTC RE végül nem egy sokat pletykált GoPro-rivális lett, hanem egy kézi szelfikamera. 16 megapixeles képeket és Full HD-s videókat rögzít, de 720p-ben lassítottat is tud. A széles látószöggel rendelkező eszköz IPX7-es víz-és porállósággal rendelkezik, és állandóan készenléti módban van. 

A készülék Androiddal és iOS-szel is kompatibilis, Bluetooth LE-n és Wi-Fi-n át működik. Alapból 8 gigabájtos memóriakártyával jön, de akár 128 gigás micro-SD-vel is bővíthető. A 820 mAh-s akku 1600 képre vagy 100 perc videóra elég. A RE-hez rengeteg kiegészítő készül, de magában 199 dollárért már előrendelhető. 

Sokat remél tőle az HTC


Radeonos áreső

Miközben az NVIDIA új kártyákkal próbálkozik, az AMD árcsökkentésekkel vágott vissza. A Radeon R9 290 vételára 399 dollárról 299-re csökkent, míg az R9 290X ára 549-ről 399 dollárra mérséklődött. Az R9 285 és 280X is olcsóbb lett, ezek 229 és 269 dollárba kerülnek mostantól. Sokak szerint jól időzített az AMD, ugyanis az NVIDIA új kártyáinál egyelőre készletproblémákkal küzdenek a kereskedők. 

Olcsóbb lett
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.