Hirdetés

Meglepően jó teljesítményt ígér a Radeon R9 480



|

Az új videokártya teljesítménye majdnem a Radeon R9 390X magasságában jár majd.

Hirdetés

Nagy az izgalom a videokártyák piacán, elvégre már a héten jönnek az NVIDIA Pascal GPU-ra építő újdonságai. Azonban az AMD is készülődik.

Hirdetés

Az AMD első Polaris GPU-i a 16 nm-es Pascaltól modernebb, 14 nm-es gyártástechnológiával készülnek. Azt már tudjuk, hogy a Radeon R9 490 teljesítménye felér majd az NVIDIA GeForce GTX 980 Ti-hez (feleakkora fogyasztással) és az AMD Radeon R9 Fury X-hez.

A hírek szerint azonban a Radeon R9 480-ra sem lehet majd panasz: ez a Radeon R9 390X magasságában lesz képes teljesíteni.

Az R9 480 a 200 dolláros kategóriát erősítő R9 380-at hivatott leváltani. A jelek szerint nem elég, hogy a 400 dolláros R9 390X riválisa lesz, de a fogyasztása is a fele lehet annak, ami a régebbi kártyát jellemzi.

Ezzel az AMD generációs ugrása is teljesül, ami a Polaris architektúrát illeti. Ugyanez elmondható az R9 490 alapját adó Ellesmere chipre is, amely a 600 dolláros szinten mozog majd, de csak 350 dolláros árcédulával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.