Hirdetés

Megnövelt kapacitású Blu-ray érkezik



|

A Sanyo új lézerével tovább bővülhet a Blu-ray lemezek tárhelye.

Hirdetés

A formátumháborúból győztesként kikerült Blu-ray babérjain nem ülnek nyugodtan. Egy új, 450 milliwatt teljesítményű diódával ugyanis a jelenlegi csúcsnak számító 2 rétegű lemezek további 2 réteggel bővülhetnek majd a jövőben. Az új Blu-ray disc-ek, szeletenkénti 25 gigabájtjukkal, és összesen 100 GB körüli tárhelyükkel már komolyan körözik a mai DVD-ket, és szabnak meg egy új etalont. Írási sebességben is ugyanilyen volumenű ugrást láthatunk majd. A maximum 16X-os sebességgel akár már 10 perc alatt írhatunk tele egy BD-t.


sanyo-laser01.jpg
 

Rossz hír viszont, hogy megjelenésükre, nekünk, hétköznapi embereknek, még várnunk kell egy kicsit. Minthogy az új lézer még csak most kerül napvilágra, az ezzel szerelt írók, olvasók, leghamarabb 1 év múlva kerülhetnek majd forgalomba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.