Hirdetés

Megnyílt az első 3D-s nyomtatóbolt



|

Már bárki számára hozzáférhetőek a megálmodott 3D-s objektumok.

Hirdetés

Míg korábban azok az eszközök, amelyek 3D-s objektumokat készítettek, csak tündérmesék voltak, addigra ma már bárki hozzáférhet ehhez a technológiához. Természetesen a bárki kissé túlzás, hiszen egyelőre csak egy 3D-s nyomtatóbolt létezik az egész világon, azonban a lényeg, hogy: létezik.

 

Az első ilyen üzlet Manhattanben, New Yowkban nyílt meg. A MakerBot vállalat a tárgyak megalkotásához a Replicator 2 nyomtatót használja. Ez 100 mikron pontossággal tud dolgozni, amivel sokkal jobb az elődmodellnél, ahol ez a szám 270 volt.

 

A 3D-s nyomtató a legegyszerűbb tárgyaktól egészen a működő alkatrészekig bármit el tud készíteni, akár autóalkatrészeket is (noha a tökéletes külső nem várható el). Az elemzők jóslatai szerint a 3D-s nyomtatók piaca 2018-ra 3 milliárd dolláros értékre nőhet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.