Hirdetés

Megrendelték az első OLPC szállítmányt, az Asus Eee késik



|

Hírek a szuperolcsó noteszgépekről.

Hirdetés

Az One Laptop per Child (OLPC) projekt végre megkapta az első igazi megrendelést az XO-ra. A százdollárosként elhíresült, de ma már inkább 200 dolláros gép első 100 000 példánya Dél-Amerikába, Urugvájba kerül majd. A 6 és 12 év közötti gyerekeknek vásárolt gépeket 2009-ig további 300 000 darab követheti. A szervezet beismerte, hogy problémái vannak a megrendelések megszerzésével. Nicholas Negroponte alapító erről nem kis öniróniával azt nyilatkozta a New York Timesnak: "Néhány fokozattal alábecsületem a különbséget egy ország vezetőivel történő kézrázás és a kitöltött csekk birtoklása közt."

Az OLPC-t eredetileg 250 ezer darabos tételekben kínálták a kormányoknak, de ez időközben változott az érdeklődés elmaradása miatt. Novembertől például bárki vehet magának OLPC-t dupla áron, amivel egy Kambodzsában, Afganisztánban, Ruandában, vagy Haitin élő gyerkőcöt segít géphez jutni. De arra is van lehetőség, hogy minimum százas tételtől bárki gépeket adományozzon az általa kiválasztott országban élő gyerekeknek. Ebben az esetben az árak 299 dollártól indulnak, ám továbbra is a kormányoknak történő értékesítés maradt fókuszban.

 

A Microsoft próbálkozásai, az Asus Eee>>>


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.