Hirdetés

Mégsem lesz GeForce GTX 770 a GTX 680-ból



|

Egy elképzelés szerint a GTX 680 szoftversen lett volna megújítható.

Hirdetés

Egy felhasználó a Redditen egy olyan BIOS-t tett közzé, amely állítólag arra képes, hogy az NVIDIA GeForce GTX 680-as videokártyájából szoftveresen csináljon GeForce GTX 770-et. A TechPowerUp úgy döntött, megnézi mit tud az állítólagos módosítás. 

A tesztek szerint gyakorlatilag egy enyhén módosított BIOS-a az újdonság a GTX 680 vezérlőjének. Mindehhez egy INF fájlt írtak át, amiben megemelték az órajeleket, illetve módosítottak a kártynevetés GTX 770-re. Más viszont nem változott. 

Ez összességében azt jelenti, hogy az, aki képes BIOS-t flashelni, az könnyedén húzhatja a kártyát, és gyakorlatilag ugyan ott tart, ahol a szóban forgó BIOS-szal. Természetesen a megemelt teljesítmény mellé az sem árt, ha a kártya hűtőjét is kicseréljük egy hatékonyabbra. Ezáltal a stabilitással sem lehet komolyabb gond. 

A teszt azt is bebizonyította, hogy a pletykák, melyek szerint a GTX 770 BIOS-a kiszivárgott, hamisak voltak. 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.