Hirdetés

Megtörték a HD DVD és Blu-ray védelmét



|

Primitív módszerrel törték meg az új formátumok másolásvédelmét

Hirdetés

A HD DVD és Blu-ray minden idők legbiztonságosabb formátumának ígérkezett, egészen mostanáig. A nagyfolbontású anyagok esetében azonban a "mágikus" PrintScreen (PrtScr) gomb megnyomásával az aktuális képernyő a vágólapra kerül, melyet egy képszerkesztő programba beszúrva bármikor elmenthetünk. Igenám, de egy többórás filmet képkockánként lementeni nem kis munka, ráadásul rengeteg helyet foglal -- ne feledjük, hogy a PAL szabvány másodpercenként 25 képkockát jelenít meg.

Az élelmes programozók természetesen egyből írtak egy egyszerű programot, amely képes felhasználói beavatkozás nélkül valós időben kimenteni az összes képkockát -- feltéve, hogy rendelkezünk elegendő szabad hellyel (egy 90 perces film képanyaga BMP formátumban legalább 320 gigabájt tárterületet igényel).

Ezt követően már csak össze kell fűzni őket, majd a lementett hangsávokat szinkronizálni. Ha mindez elkészült, át kell konvertálni egy könnyen használható nagyfelbontású formátumba, és a film ezzel elkészült.

Amennyiben a módszer hosszútávon is működni fog, valószínűleg a filmipar és a formátumok legnagyobb bukásaként könyvelhetjük el a Blu-ray és HD DVD másolásvédelmét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.