Hirdetés

Megújul és gyorsabb lesz a Radeon HD 7970



|

Az AMD Radeon HD 7970 GHz Edition GPU-jának órajele jóval 1 GHz fölött lehet.

Hirdetés

Az AMD Radeon HD 7970-es videokártyája nem uralhatta sokáig az egy-GPU-s videokártyák piacát, ugyanis a koronájától az NVIDIA GeForce GTX 680-as vezérlője fosztotta meg. Az AMD csúcskártyájának helyzetét tovább veszélyezteti, hogy a közelgő GeForce GTX 670 is gyorsabb és jobb alternatívának ígérkezik.

 

A hírek szerint az AMD egy új Tahiti-alapú grafikus kártyán dolgozik, amely a korábbi csúcstartó felújított változata: a Radeon HD 7970 GHz Edition. A jelzők a GPU sebességére utalnak, ami úgy tudni, hogy referenciaértéken már 1050 MHz lesz.

 

A memóriához nem kellett nyúlnia az AMD-nek, hiszen a GDDR5-ös VRAM-ok már így is 384 bites memóriabusszal működnek, szemben a GeForce GTX 680 256 bites memóriabuszával. A gyártástechnológiák fejlődése nem csak a GK104-es magnak, de a Tahitinek is kedvezett az elmúlt időben. Az ES Tahiti lapkák könnyedén elérhetik az 1250 MHz-es órajelet is. Mondani sem kell, hogy az egyes gyártók OC-kiadású kártyái egészen extrém sebességeket is hozhatnak.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.