Hirdetés

Megújult Logitech diNOVO



|

A diNovo Edge újratölthető, lapos, és különleges navigációt kínál

Hirdetés

Szerintük a diNOVO Edge több, mint egy egyszerű billentyűzet: ez egy minimalista high-tech műalkotás – az eredmény tekintetében azt kell mondanunk, hogy állításuk egyáltalán nem túlzó. A diNovo Edge a Logitech első újratölthető akkumulátorokról működő billentyűzete, amiben egy érintőlapos navigációs- és gördítőpanel, valamint Bluetooth vezeték nélküli átvitel is helyet kapott.

A fényes bevonattal ellátott tasztatúrát egyetlen áttetsző plexidarabból vágják ki lézersugárral, majd egy polírozott alumínium keretbe ültetik. Minimalista stílusához hűen viszonylag kevés gombot kapott, valamint olyan dinamikusan megvilágított miniatűröket, amik kikapcsolt állapotban teljesen eltűnnek a szemünk elől. Újításai és fejlett műszaki megoldásai ellenére meglepően karcsú: mindössze 19 milliméter vastag.


A billentyűzeten megtalálható az újdonságnak számító érintőlapos TouchDisc, amivel az egér használata nélkül lehet a felhasználói felület elemeit görgetni vagy köztük navigálni. Mutatóujjunkat az érintőlapon csúsztatva irányíthatjuk az egérmutatót a képernyőn, körkörös mozdulatokkal pedig vízszintesen és függőlegesen is görgethetjük a dokumentumok tartalmát.

A TouchDisc felett elhelyezett érintésérzékeny hangerőszabályzó található. Bal oldalán három nagyító gomb (nagyítás, kicsinyítés és 100 százalékos nézet) segít a fényképek böngészésében. A mutatógomb és a TouchDisc együttes használatával akár kétkezes navigáció is lehetséges.

A PerfectStroke „mikro-ollós” mechanizmusa gondoskodik róla, hogy egyenletesen oszoljon meg a gombok felületére gyakorolt nyomás. Számos beviteli eszközön ha a gomb szélét nyomjuk meg, az megszorul, és sokkal nagyobb erő kell a lenyomásához. A diNovo Edge-nél a gombnyomáshoz ugyanakkora erő kell akkor is, akár a gomb közepére, akár a szélére helyezzük az ujjunkat. Külön gondot fordítottak az egyes gombok lenyomásához szükséges erő és mélység kiszámítására, hogy mindegyik a lehető legnagyobb kényelmet nyújtsa.

A Logitech diNovo Edge billentyűzet az Egyesült Államokban és Európában is novembertől kezdve lesz kapható. Javasolt fogyasztói ára Európában 199,99 Euró (körülbelül 55 000 forint), magyarországi javasolt végfelhasználói ára még nem ismert.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.