Hirdetés

Megvan az első 4K-s monitor ára



|

Nem méri olcsón a prémiumot az ASUS.

Hirdetés

Május végén az ASUS bemutatta a világ első 4K-s felbontásra képes monitorát, a PQ321 névre hallgató egység az Egyesült Államokban a napokban előrendelhetővé vált. A 3840×2160 képpont felbontású megjelenítő sejthetően nem olcsó mulatság, a bevezető ára ugyanis 3500 dollár, azaz nagyjából 794 ezer forint.


Természetesen a 31,5 colos panellel szerelt újdonság ellenértéke a rivális modellek megjelenésével rövid időn belül valószínűleg jelentős mértékben csökkenni fog, így a vastag pénztárcával rendelkezőknek is érdemes várniuk a vásárlással. Érdekességként megemlítenénk, hogy az USA-ban a napokban elérhetővé válik 699 dollárért egy 39 colos 4K-s televízió.

 


Emellett a potenciális vásárlóknak azon is érdemes elgondolkodniuk, hogy milyen grafikus kártyával lehet például játék alatt meghajtani a megjelenítőt: ha 4K-s a panel, akkor nem sok értelme van mondjuk 1080p-ben futtatni a szoftvereket, bár természetesen nem mindegyik cím támogatja az „Ultra HD”-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.