Hirdetés

Merevlemez nélkül könnyebb



|

A Sony Vaio G gépek hagyományos merevlemez helyett SSD-t kapnak.

Hirdetés

A jelek szeirnt a Sony az élen jár a mozgó mechanikától mentes merevlemezek (SSD) felhasználásában, hiszen a Vaio UX90 UMPC már 16 gigabájtos SSD meghajtóval készül. A gyártó döntése nyomán opcionálisan már az ultrahordozható kategóriába tartozó Vaio G sorozatú gépekben is elérhető az új típusú tárolóegység -- igaz, itt a 40 gigabájtos hagyományos merevlemezt egy 32 gigabájtos SSD válthatja fel.

 

Az új meghajtó felára meglehetősen borsos, mintegy 100 ezer forint (ez az alapgép árának az egyharmad része), azonban 36,3 grammal könnyebb mint elődje, és alacsony fogyasztásának hála a gép átlagos üzemideje 6 óráról 6 és fél órára emelkedik -- míg a nagyobb akumulátorral akár 13 óra is elérhető.

 

A Sony Vaio G ultrahordozható noteszgép szénszálas burkolata 12,1 hüvelykes XGA kijelzőt, Intel 945GMS Express lapkakészletet, Intel Celeron M vagy Intel ULV Core Solo processzort, 802.11a/b/g Wi-Fi adaptert, Bluetooth 2.0+EDR csatolót, PCMCIA bővítőfoglalatot, kártyaolvasót valamint ujjlenyomatolvasót rejt magában -- mindezt 1800 dollár (333 ezer forint) alapáron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.