Hirdetés

Merevlemezes és Blu-ray minőségű: EVA9150



|

A NETGEAR Digital Entertainer Elite MKV és H.264 kompatibilis, emellett 802.11n WiFi-t is kapott

Hirdetés



A hálózati megoldásokat kínáló NETGEAR cég ma bejelentette, hogy nemzetközileg megvásárolhatóvá teszi a Digital Entertainer Elite (EVA9150) modelljét. AZ EVA9150 a nagy sikerű EVA8000 médialejátszó  nyomdokain jár, a beépített n-es WiFi mellett merevlemezt is tartalmaz. Lehetővé teszi digitális HD tartalmak megjelenítését a nappaliban, az otthoni hálózaton keresztül.



Az EVA 8000 nem rendelkezett saját merevlemezzel, de az EVA9150 500GB-os meghajtót is tartalmaz, mely utóbb nagyobbra cserélhető.  A fogyasztók Lejátszhatják Blu-ray minőségű HD videóikat 1080p felbontásig,  nagy felbontású digitális fotókat nézhetnek, mp3-akat hallgathatnak, illetve Pc-n vagy hálózati meghajtón rögzített tv-műsorokat játszhatnak vissza. Az EVA9150 az otthoni hálózaton keresztül közvetlenül hozzáfér  internetes tartalmakhoz is (például YouTube, Flickr anyagok valamint Internet rádiók, videók) és RSS feedeken keresztül érkező híreket is megjelenít.

 

A HD tartalmak megfelelő átvitele érdekében 801.11n rendszerű WiFi adapterrel rendelkezik a készülék, emellett természetesen vezetékes Etherneten is csatlakoztatható. Támogatja a leghatékonyabb otthon használatos titkosításokat, mint a WPA2-PSK és a WPA-PSK és az egygombos biztonságos kapcsolatfelépítést is (Push 'N' Connect). Nem csak állomány megosztásokon keresztül képes elérni a tartalmakat, hanem számos médiaátjátszó protokollt is támogat, együttműködik különféle UPNP/AV médiakiszolgálókkal és a a Windows Media Player 11 Media Sharing rendszerrel. A gyártó természetesen leginkább saját ReadyNAS Duo hálózati adattárolójához ajánlja az új HD lejátszót.

 

netgear_eva9150_hdd_wifi_hd_mkv_player.jpg

 

NETGEAR EVA9150: most már 500 gigabájtos merevlemezzel
valamint H.264 és MKV lejátszással is dicsekedhet

 

 

A NETGEAR ígérete szerint más hasonló eszközöktől eltérően a  Digital Entertainer Elite-nek nincsen szüksége feltétlenül NAS-ra vagy egy UPNP szerver futtatására  különálló számítógépen. Ehelyett a keresés és indexelés közvetlenül az eszközön  zajlik, lehetővé téve a felhasználónak, hogy párhuzamosan több PC vagy más kapcsolódó  eszköz tartalmát böngésszék.  A Digital Entertainer Elite gyakorlatilag nem tesz mást, mint automatikusan  megkeresi az otthoni hálózatban az összes digitális tartalmat, és egységes könyvtárba rendszerezi azt. Működik Windows®, Mac® és Linux alatt futó gépekkel is, valamint hozzáadott hálózati meghajtókkal is (NAS). Két USB portjához merevlemezt, kártyaolvasót vagy flash meghajtót csatlakoztathatunk.
 

Lejátszók esetében kulcs kérdés a támogatott formátumok sora. Az EVA9150 e tekintetben mindent igyekszik kínálni, a népszerű MKV konténer és a H.264 dekódolás éppúgy szerepel listáján, mint a nélkülözhetetlen MP3, WMA, DivX és XVID, valamint az MPEG1, MPEG2, MPEG4, MOV és  WMV9, természetesen a videó formátumok nagy felbontású változatai is támogatottak.  A részletes specifikációk a NETGEAR oldalán olvashatók.

Az Egyesült Államokban 399 dolláros listaáron elérhető az új EVA9150, ami mintegy 92 500 Ft, legolcsóbban egyelőre csak több, mint másfélszer ennyiért találtunk rá hazai ajánlatot az interneten.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.