Hirdetés

Merevlemezt olcsón!



|

Továbbra is mélyrepülésben vannak a háttértárak árcédulái.

Hirdetés

Mint a mostanában merevlemezt vásárlók bizonyára észrevették, az előző évhez képest jelentősen kevesebb pénzért kaphatók a háttértárolók. Elsősorban a kis méretformátumú, noteszgépekbe való típusok ára csökkent: az előző év ugyanezen szakaszában még 86 dollárba került az, ami most már csk 53. Asztaliban - bár nincs ekkora különbség - szintén esett az átlagár, 53 dollárról 51-re. Az eladott mennyiség 21 százalékot nőtt: 114 millió helyett 134 millió darab merevlemezt szállítottak a gyártók.

 

Ennek egyik oka a megnövekedett versenyben keresendő, ugyanis hat cég is jelen van a piacon: a Seagate, a Western Digital, a Hitachi, a Fujitsu, a Toshiba, valamint a Samsung. Más befolyásoló tényező is akad azonban - Ázsiában rengeteg, kis méretű merevlemezzel szerelt belépőszintű számítógépet adnak el - az itt adott tömeges kedvezmények pedig a nagyobb modellek árképzésére is hatással vannak. Ott van továbbá a mozgó alkatrészes háttértáraknak egyre nagyobb konkurenciát állító SSD technológia.

 

Egyelőre ebből természetesen csak mi, vásárlók járunk jól, ráadásul a közeljövőben további árcsökkenésre lehet számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.