Hirdetés

Mérföldkő a százdolláros laptop életében



|

200 dollárért már elvihető.

Hirdetés

A Nicholas Negroponte professzor által jegyzett One Laptop per Child alapítvány honlapján elkezdte árusítani sárga-zöld gépeit, amelyek e szlogennel ellentétben 200 dollárba kerülnek.

 

Az eredetileg 100 dolláros árat februárban 150 dollárra módosították, nemrégiben pedig az alapítvány közzétette, hogy 188 dollárba fognak kerülni a gépek. Ehhez képest itt a 200 dollárért rendelhető laptop – de csak akkor ilyen olcsó, ha legalább 10 000 darabot rendelünk belőlük. (Egyébként 100 darab fölötti megrendelés esetén az ár 299 dollár, 1000 fölött pedig 249 dollár. A 200 dollár feletti összeget az alapítvány minden esetben további laptopokba fekteti, melyek rendeltetési helyéről is dönt - az adományozó által megrendelt eszközök oda kerülnek, ahová csak ő akarja.

 

A 100 dolláros laptop bejelentésekor sokan örültek, hogy jön egy kis pezsgés a piacra, általánossá válik az alacsony költségű termékek árusítása – a termék folyamatos áremelései viszont elég kiábrándítóak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.