Hirdetés

Messiásként vár a DDR4 bevezetésére a Samsung



|

Az Intel jelenlegi ütemterve szerint csak 2014-ben indulhatna hódító útjára a szabvány.

Hirdetés

Jó ideje rájár a rúd a memóriagyártókra, hiszen a jelenleg piacon lévő DDR2 és DDR3 modulok árai a brutális túltermelés miatt elsőként elképesztő alacsony szintre csökkentek, majd az erős rivalizálás miatt a cégek nem voltak képesek újra megemelni őket.


Éppen ezért legfrissebb hírek szerint a Samsung jelenleg az Intelt próbálja megpuhítani, hogy már jövőre piacra kerülhessenek az első DDR4-es memóriákat használó termékek, így végre képesek legyenek újra hasznot termelni a lapkák előállításából.


Az Intel aktuális tervei szerint a DDR4 elsőként 2014 elején jelenhetne meg a szerverpiacon, míg az egyszerű fogyasztóknak szánt termékekben csak valamikor 2015 folyamán vezetnék be a szabványt. Megemlítendő, hogy a Samsung tavaly januárban világelsőként rukkolt elő működő DDR4-es modullal, a vállalatnak jelenleg csak a Hynix lenne képes konkurenciát állítani abban az esetben, ha idő előtt szükség lenne a lapkákra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.