Hirdetés

Mi az az AMD Raven Ridge és Zen 3?



|

Az AMD a Redditen árulkodott arról, hogy milyen új processzorokat várhatunk tőlük.

Hirdetés

Az AMD a Redditen beszélgetett a felhasználókkal, és elárult némi információt arról, hogy milyen AM4-es lapkákra számíthatunk a jövőben. Értelemszerűen a Ryzen 5 és a Ryzen 3 a következőek, amelyek a mostani Ryzen 7 CPU-k után a középkategóriát és a tömegeknek szánt processzorokat jelentik. 

Hirdetés

Szóba került azonban a Raven Ridge is, amely az AM4-es foglalatú, nyolcadik-generációs APU-kat jelenti. Lisa Su ügyvezető szerint ezeket a Ryzen márkanév alatt értékesítik majd, vagyis a nem túl fényes pályafutású A szériának vége. A Raven Ridge valószínűleg négymagos Zen modulokból építkezik majd, integrált GPU-val (Polaris vagy Vega architektúrából). 

A Ryzen 7 az első negyedévben viszi a zászlót, a Ryzen 5 és a Ryzen 3 még az idén becsatlakoznak, várhatóan a második negyedévben és a második félévben. A második félévben érkezhetnek a Raven Ridge APU-k is, mobilos verzióban, azután asztali kiadásban. 

Az AMD kitért a Zen architektúra fejlődésére is. Míg a Bulldozert fokozatosan frissítette a Piledriver, a Steamroller és az Excavator, addig most ugyanilyen húzásra készülhetünk: a Zen2 és a Zen3 következik. Vagyis alapvetően erősen a Zenre épít az AMD, új funkciókkal és enyhe teljesítménynövelésekkel (5-15 százalék). 

Az AMD megjegyezte, hogy a Ryzen processzorok ECC memóriát is támogatnak, illetve megemlítette a négymagos Zen CCX modulok közötti kommunikációért felelős HyperTransport technológiáját is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.