Hirdetés

Tiszta hangot a szobába - Microlab FC 330



|

Méretét meghazudtoló hangzásra képes összeállítás.

Hirdetés

Utóbbi időben nincs túl nagy mozgolódás a számítógépes hangfalak piacán, ami érthető, hiszen nehéz újat kitalálni ebben a szegmensben – ettől függetlenül néha horogra akad egy-egy újdonság. Hazánkban eddig a Microlab nevével nem sűrűn találkozhattunk, termékportfóliójukból maximum 1-2 típus került a boltok polcaira, de most országunk a gyártó célkeresztjébe került. Ebből kifolyólag hamarosan széles körben elérhetők lesznek a Microlab hangfalak, amelyek minőségben messze felülmúlják a távol-keleti olcsó szetteket, mindeközben a megfizethető árkategóriában maradnak.


A gyártó kínálatában a legkisebb fülhallgatóktól kezdve egészen a nagyméretű sztereó hangfalakig mindent megtalálunk, köztük az általunk tesztelt 2.1-es FC 330-as összeállítást. A hangszórókat műanyag helyett sokkal szebb és jobb hangzást biztosító – sötét cseresznyeszínű – MDF-fából készült dobozba bújtatták, illetve a mélyláda fakeretes védővásznat kapott, akárcsak annak idején a Videoton hangfalak -- a két másik hangfalé műanyagból van, de nem rezeg-zörög. A két zárt szatellit sugárzó RCA-kábellel csatlakozik az erősítőt és kezelőszervezet is magában foglaló szubcsöves, előre sugárzó mélyládához, amit méretéből adódóan érdemes a padlón elhelyezni.

 

 

microlab_fc330.jpg
 

 


Épp a kezelőszervek (hangerőszabályzó és mélyhangkiemelésre szolgáló potméterek) elhelyezése az összeállítás legnagyobb hátránya, hiszen a mélyládát a földre téve a hangerő szabályozása körülményessé válik, kényelmes megoldást ebben az esetben csak a szoftveres módszer jelent, de ez az egyetlen negatívum amellett, hogy a kábelek hosszával sem voltunk elégedettek, kevésbé szűkmarkúan is mérhették volna ezeket.

A dobozok hangzása ebben a kategóriában nagyon jó, alapzaj szinte semmi (felhangosítva nagyon halk súgás hallható, ha fülelünk), illetve a magas-, közép- és mélytartomány is megszólal. Az összeállítás nagyobb hangerőnek sincs híján, de messze nem extrém körülményekre tervezték. Összességében véve az FC 330 Microlab hangfal kellemes asztali összeállítás, ami a gép előtt ülve kiválóan megfelel zenehallgatáshoz, filmnézéshez és játékra egyaránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.