Hirdetés

Micron: a notebookpiacnak hála egyre kelendőbbek az SSD-k



|

Magas áruk miatt azonban továbbra is felsőkategóriás terméknek számítanak a mozgó alkatrész nélküli adattárolók.

Hirdetés

Az SSD-meghajtók napról-napra népszerűbbek, azonban a Micron úgy döntött, egy rövid okfejtés keretében kitér a folyamat hátterére. Mint ismeretes, az SSD-knek számos előnye van a jóval régebben piacon lévő merevlemezekkel szemben. Bár az SSD-k tárkapacitásban még mindig alulmaradnak a HDD-khez mérten; jóval gyorsabbak, csendesebbek, kompaktabb méretekkel bírnak, és megbízhatóbbak is.

 

Az előbb említett kapacitásbeli korlátokon kívül az igazi hátrányt az eszközök ára jelenti, amely továbbra is viszonylag magas: emiatt az SSD-k még mindig a felsőkategóriába szorulnak. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az adatközpontoknál és szervereknél kiemelkedően fontos a hozzáférési idő, ez a szektor pedig nagy hajtóerőt jelent az SSD-k számára.

 

 

Az új lehetőségek az SSD-k tekintetében azonban már a fogyasztói piacon mutatkoznak: egyre több rendszert szerelnek fel SSD-meghajtóval, elsősorban notebookokat. A Micron egészein odáig ment, hogy az SSD-piac növekedésének elsődleges okát a notebookpiac által generált fokozott NAND Flash memória-alapú eszközökkel szembeni növekvő igényében nevezte meg.

 

Természetesen az SSD-kre az asztali rendszerek esetében is egyre nagyobb igény mutatkozik, a technológia fejlődésének hála pedig az üzleti szektorban is. Mindehhez hozzáadódik az egyre népszerűbb tabletek piaca is. Mindezek tekintetében a Micron és a többi SSD-gyártó számára leginkább a rivális vállalatok jelenthetnek problémát - elég csak az OCZ-re gondolnunk, amely a napokban szállította le egymilliomodik SSD-jét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.