Hirdetés

Microsoft: az utolsókból lesznek az elsők



|

A cég szerint nem a sokmagos processzora miatt lesz jó egy okostelefon.

Hirdetés

Rendkívül érdekes interjút készített a Business Insider Andy Lees-szel, a Microsoft Windows Phone üzletágának elnöke elárult néhány érdekességet a vállalat aktuális mobilos stratégiájáról. Az úriember állítása szerint például nem technikai, hanem filozófiai okai vannak a szoftverükkel szerelt mobilok közel sem kiemelkedő hardverének.

 

 


Lees meglátása alapján a rivális operációs rendszerek esetében a gyártók az eszközök brutális hardverére fektetik a hangsúlyt, míg a Windows Phone-t futtatók esetében a szolgáltatásokban, és a viszonylag alacsony árakban keresendő a siker kulcsa. Külön megemlítette, hogy az összességében hosszabb akkus üzemidőt lehetővé tevő, egymagos központi egységek jelenleg abszolút megfelelnek a célnak, a különösen számításigényes grafikai feladatok elvégzését pedig teljes mértékben a GPU-ra kell bízni - ha mindez jól van végrehajtva, akkor a vásárlók észre sem fogják venni, hogy nem a legújabb fejlesztésű System-On-Chip dolgozik a telefonjukban.


Természetesen a relatíve alacsony ellenérték eddig nem igazán tűnt fel a vásárlóknak, ám a közeljövőben alaposan csökkenni fognak a Windows Phone 7-es mobilokban használt hardverek árai, teret engedve a Microsoft koncepciójának kibontakozásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.