Hirdetés

Microsoft Explorer Touch Mouse



|

A redmondi szoftvercég olcsóbb Touch egere is a prémium kategória alján található. Egy kicsivel jobb benyomást tett ránk, mint a drágább testvére.

Hirdetés

Korábban már közöltünk egy hosszabb tesztet a Microsoft legfejlettebb érintésérzékeny egeréről, most viszont a háromtagú széria legkisebb, ám egyben legkellemesebb árfekvésű tagját vesszük górcső alá: az Exlorer Touch Mouse-t. A három különböző színben elérhető – nálunk a legegzotikusabb Sangria vörös járt – egér az alap paramétereket tekintve nem sokban tér el drágábbik társától.

 

 

Képfeldolgozó képessége és becsült élettartalma teljesen azonos, emellett közös még a vezeték nélküli kapcsolatot biztosító helytakarékos nano egység is, amely könnyedén elrejthető az egérben. A különbség csak a maximális távolságban van, amely téren az Explorer Touch 1,5 méterrel messzebbről is látja a kiszolgálóját; ezen érték optimális esetben 4,57 méterre is kitolható. Végezetül a Microsoft által kifejlesztett, és erősen preferált BlueTrack-technológia is közös a két eszközben, amellyel szinte bármilyen felületen lehet használni az egeret (egyedül csak az üveglap jelent kivételt).

 



Az alap paramétereken túl azonban van egy komoly különbség: míg a sima Touch Mouse egész elülső felülete érintésérzékeny, addig az Explorer Touch-nak csupán a görgetője az. Ennek természetesen vannak előnyei és hátrányai; negatívum, hogy így nem tudjuk kihasználni a másik egérnél bemutatott gesztusokat, bár ez lehet pozitívum is, mivel így nem zavarodhatunk össze. A megoldásnak egyértelmű előnye, hogy a görgető négyutas, azaz fel-le és balra-jobbra is tudunk navigálni vele, emellett három kattintható részből áll, így ha a másik két hagyományos gombot is belevesszük, akkor öt programozható egység áll rendelkezésünkre, amelyeket a kedvünk szerint állíthatunk be. A görgetővel kapcsolatban kissé zavaró, hogy érintésre rezeg, vélhetően így akarták megoldani, hogy a görgetésnek legyen valamiféle visszacsatolása.

Adatok

- érintésérzékeny négyutas görgető
- szinte bármilyen felületen használható (BlueTrack)
- 5 programozható gomb
- dinamikusan változó képfeldolgozó sebesség, maximum 8000 képkocka/másodpercig
- 39,4 pont/milliméter X-Y felbontás
- 1829 milliméter/másodperc görgetési sebesség
- gombonként 3 millió kattintásos élettartam
- Forgalmazó: Microsoft Magyarország Kft.
- Ár: 10 500 forint
- Web: microsoft.com/hardware

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.