Hirdetés

Miért kell Windows 10 az új processzoroknak?



|

Sokat nyomhatnak a latban az architekturális újdonságok.

Hirdetés

Olvasóink jelentős tábora minden bizonnyal hallotta már a hírt, hogy a mostantól kezdve piacra kerülő új Intel és AMD processzorok a Microsoft operációs rendszerei közül kizárólag Windows 10-en lesznek támogatottak. Ezt eredetileg a redmondiak hozták nyilvánosságra, a bejelentés pedig érthető módon jelentős ellenérzéseket váltott ki a számítógépek iránt komolyan érdeklődőkből.


Hirdetés


Furcsa mód a mai napig sem világos, hogy pontosan mi fog történni, ha a felhasználók Intel Kaby Lake, AMD Bristol Ridge, vagy éppen AMD Sumit Ridge (Zen) processzoros számítógépre próbálnak majd Windows 7-et telepíteni. A tippünk az, hogy magát az operációs rendszert sikerül majd installálni, azonban a szükséges meghajtóprogramok nélkül számos vezérlőjük használhatatlan lesz, például talán nem működnek majd az USB portok.



A HotHardware spekulációi szerint mindenképp lehetnek technikai okai annak, hogy a gyártók nem kívánják támogatni a Windows 7 / 8.1 rendszereket. A publikáció meglátása alapján a Kaby Lake esetében a gyors órajelváltásra kitalált Speed Shift, míg a Summit Ridge esetében az SMT (Simultaneous Multi-Threading, az AMD-féle HyperThreading) állhat a háttérben. A funkcionalitások hatékony működéséhez az operációs rendszerek kerneleinek és feladatütemezőinek valószínűleg kezelniük kell a technológiákat.



Erről már nem írt a HotHardware, de az Intel és az AMD részéről a régi rendszerek figyelmen kívül hagyása vélhetően jelentősen csökkenti a termékek fejlesztési és támogatási költségeit. A Microsoftnak szintén pénzébe kerülhetne a Windows 7 / 8.1 új processzorokkal való kompatibilissé tétele, ráadásul a fejlesztések elvégzése nem lenne összhangban az üzleti stratégiájával.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.