Hirdetés

Milyen egy jól használható Bluetooth headset? Van rá tippünk



|

A Plantronics eddig sem arról volt híres, hogy gyenge headseteket gyártana, de a most debütáló Voyager PRO HD még így is képes meggyőző érveket sorolni. Persze nem lesz olcsó.

Hirdetés

Az első bejelentés szerint 100 dolláros (vagyis a forint gyengeségétől függően kb. 21 ezer forintos) áron kerül piacra a Plantronics Voyager PRO HD Bluetooth headsetje, amely egyáltalán nem nevezhető pénztárcakímélő megoldásnak. Ráadásul nem sztereó fülesről van szó, így az emberben jogosan merül fel a kérdés: miért fizessek én ennyit?

 

 

A válasz a minőségben és a széles körű felhasználhatóságban rejlik. Először is a Voyager PRO HD már nem bekapcsolással működik, a beépített Smart Sensor technológia segítségével a készülék érzékeli, ha a fülünkbe dugjuk, ilyenkor aktiválja a Bluetooth kapcsolatot, és máris használhatjuk a telefont. Kikapcsolás helyett pedig elég egyszerűen csak kivenni a headsetet, további hívások esetén már a mobilunk csörög.

Emellett az úgynevezett WindSmart technológia is figyelemre méltó, a headset képes erős szélben is kiszűrni a zavaró süvítés, recsegés hangját beszélgetés közben, a Plantronics pedig már korábban is igen ügyes volt a környező hangok kioltásában, a hangminőséggel tehát nem lesz sok gond (az A2DP támogatással nem csak beszélgetésre, hanem a zene- és szöveghallgatásra is vonatkozik ez). A vállalat a Vocalyst szolgáltatást is nyújtja a headset mellé, ez gyakorlatilag a hangparancsokkal történő kommunikációt és felhasználást teszi lehetővé, íme egy kis bemutató videó a működéséről:

 

Andoridos telefonokhoz a cég egyébként egy MyHeadset nevű programot is ad (ingyenesen leszedhető), így számtalan tipp segíti a felhasználókat a Vocalyst használatában, a helyes beállítások kialakításában. A 100 dolláros végösszeg persze így is izzasztó, de a kategóriát tekintve valahol érthető a szemtelen árazás.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.