Hirdetés

Milyen lesz a számítástechnika 15 év múlva?



|

Brian David Johnson, az Intel szakembere valójában jóslással foglalkozik, az a feladata, hogy 10-15 évvel előre lásson a jövőbe, elsősorban az ember-számítógép kapcsolatokat illetően.

Hirdetés

Egyáltalán nem túlzás jósnak nevezni, hiszen a nagyvállalatok manapság kénytelenek maguk futurológusokat alkalmazni, akik iparági és kulturális trendek elemzéséből vonnak le következtetéseket, de szerepük gyakorlatilag a régi jósokéhoz mérhető: megtippelik a jövő irányadó vonalait. Tekintve, hogy a chipgyártó legfrissebb, kutatás alatt álló lapkái általában 5-10 évvel később öltenek alakot, igen fontos feladata van Johnsonnak abban, hogy kitalálja, milyen is lesz 2020 processzora.

Ezt a munkát persze nem egyedül végzi, hanem Dr. Genevieve Bellel, a szintén a vállalatnál dolgozó kulturális antropológussal. Kettejük munkája rendkívül fontos szerepet tölt be az Intel hosszútávú stratégiájának tervezésénél, így nem csoda, hogy Johnson komoly érdeklődésre tart számot.

Az sem meglepő, hogy nagy várakozás előzi meg az ICT Day első napján tartott virtuális előadását, amikor is élő telepresence kapcsolattal jelentkezik Los Angeles-ből. További részletek a Computerworld cikkében ezen az oldalon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.