Hirdetés

Milyen teljesítményű géppel írhatok CD-t?



|

Hirdetés

Ez utóbbiba szeretnék tenni egy CD-író egységet, mert akkor nem kellene átmozgatnom róla az álományokat munkagépemre. Kérdésem: milyen teljesítményű számítógép elegendő a CD-íráshoz?Manapság, amikor a DVD-írók vannak terjedőben, igazán olcsón hozzá lehet jutni egy CD-íróhoz. (Lassan a flopimeghajtók egykori 5000 forintos árához érnek - A szerk.) Ezek ugyan ötvenkétszeres sebességű írásra is képesek, de ez komoly mértékben megterhelheti a rendszert, ehhez a régebbi konfigurációk nem elegendőek. Nem is lenne probléma, ha a legkisebb írási sebességet legalább négyszeresre lehetne állítani. Ezt azonban sajnos csak pár termék támogatja, a többség 12-16-szoros sebesség alá nem hajlandó menni.

Az ilyen "szélvész" meghajtók esetében legalább 500 megahertzes számítógépre van szükségünk, 128 megabájt memóriával. Igaz, ennél gyengébb konfigurációkban is használhatnánk őket, de akkor sűrűn előfordulhat, hogy kiürül az átmeneti tárolója (puffer). A legtöbb mai író rendelkezik ez elleni védelemmel, de így lemezt égetni nem biztonságos dolog. Jobb megoldás lehet szétnézni a használt, lassabb készülékek között, amelyek még engedik a négyszeres sebesség kiválasztását, és egy 300 megahertzes géppel is jól teljesítenek. Ennél lassabb processzoroknál az írási végeredmény kétes kimenetelű lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.