Hirdetés

Milyen VGA-t vegyünk februárban?



|

Körkép az NVIDIA GeForce 9-es indulása előtt.

Hirdetés

Talán még soha nem volt ilyen kiélezett a helyzet, mint mostanában. Amióta a DirectX 10-es őrület elkezdődött, szinte ölre megy egymással a két konkurens cég. Régebben megszokhattuk, hogy ha az ATI kiadott valamit, akkor az NVIDIA is gyorsan kihozta az aktuális sorozatát. Aztán volt egy kis szusszanás, eltelt megint egy kis idő, és ismét jött a generáció váltás. Manapság viszont a generáció váltás között is lerövidültek a „nappalok", hisz már egy szérián belül megy a folyamatos adok-kapok a különféle változatok piacra dobásával, XT, GT, GTS, Ultra stb. Szinte minden hónapra jut már VGA kártya, lassan lapot lehetne indítani ebben a témakörben is. Lássuk, mi a helyzet februárban, gyors piaci helyzetjelentésünk következik egy kis vásárlási tanácsadással egybekötve.

 

Olcsó húsnak 2008-ban is híg a leve

 

Érdemes kicsit szemrevételezni a belépő kategóriát. NVIDIA fronton mondhatni a belépő szinte a 8600GT-re korlátozódott, hisz 23 000 Ft körül már ASUS EN8600GT kapunk 512 MB memóriával. Ez alatt senki ne is vegyen semmit, mert tényleg nincs értelme. A 8600GTS még mindig horror áron mozog, hisz csak nem sokkal gyorsabb, hanem majdnem 50%-kal drágább is! Még mindig a 8600GT a nyerő, egy kis órajel emelés és máris a 8600GTS szintjén vagyunk. A Radeon kártyáknál nem olyan régen történt egy kis vérvonal frissítés, néhány helyen már kaphatóak a HD3600-os modellek is. A legtöbb 8600GT-vel egy áron kapható a SAPPHIRE Radeon HD3650 256 MB-os változata, ebből 25 000 Ft-ért 512 MB DDR3 változatot is kérhetünk.

 

Közép- és felsőkategória>>>


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.