Hirdetés

Minden, amit tudni kell a Samsung SUHD tévékről



|

Összegyűjtöttük, amit tudni érdemes a Samsung csúcstelevízióiról.

Hirdetés

A Samsungnak már több drága televíziója is van, amely SUHD név alatt fut. Sokan még nem ismerik ezeket a készülékeket, és joggal merül fel a kérdés, hogy vajon mit jelent és mit tud az SUHD? Elvégre az UHD (vagy teljes egészében az Ultra High Definition) a hivatalos megnevezése a 4K-nak. Az SUHD-ról általában a szuper jelző jut az eszünkbe. A Samsung szerint nem jelöl külön szót az S betű, csupán egy külön kategóriát képvisel a csúcson, mint a Galaxy S készülékek esetén is. 

Hirdetés

 

Valójában LED-es tévé

Az OLED-tévék előretörése közben akár azt is hihetnénk, hogy az SUHD szintén egy teljesen más és új kijelzőtechnológia. Valójában itt nem egy külön megoldásról beszélünk, ugyanis az SUHD készülékek LED-es LCD-t használnak panelnek. Természetesen a 4K-s felbontás adott, és a legtöbb esetben a hajlított kijelző is. 

A Samsung persze alaposan felturbózta ezeket a modelleket, az új funkcióknak hála pedig sokkal jobb minőséget nyújtanak az átlag LCD-khez képest. 

 

Gazdagabb színvilágot garantálnak az SUHD modellek

 

Nanokristály technológia

A televíziók világában nagyon tetszetős név a kvantumpont, a Samsung viszont saját elnevezés mellett döntött. Az SUHD tévéknél nanokristály technológiát kell keresni, de kizárólag ezeknél a modelleknél van ilyen. 

A gyakorlatban a nanokristályok (kvantumpontok) képesek kibővíteni a megjelenített színek skáláját, és így gazdagabb hatást kölcsönöznek a képnek. A jelenlegi tartalmakat is képesek ugyan megszépíteni, de természetesen a következő években érkező anyagoknál (mint a 4K-s Blu-ray) lesz a hatás igazán látványos. A kvantumpont-technológiát egyébként a rivális Sony Triluminousnak, az LG Prime UHD-nak nevezte el. 

 

Peak Illuminator Ultimate és Peak Illuminator Pro

A HDR funkció feladata a kontraszt fokozása, amely az egyik legfontosabb tényező a képminőséget tekintve. Az effajta technológiát alkalmazó tévék a megfelelő tartalommal nagyságrendekkel jobb és szebb megjelenést biztosítanak. 

 

HDR, Samsung módra

 

Természetesen a helyzet itt is az, hogy az igazi áttörést majd a HDR-es tartalmak elterjedésével érjük el. Ezek megérkezésére a Samsung a Peak Illuminator Ultimate és Pro technológiákkal készült fel, amelyek a nagyon prémium JS9500-as szériában (Ultimate) és a prémium JS9000-es és JS8500-as sorozatokban találhatóak meg. 

 

Nektek van már 4K-s tévétek? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.