Hirdetés

Minden kiderült az AMD Radeon R9 380X-ről



|

Hivatalosan holnap mutatkozhat be a gamereknek szánt videokártya.

Hirdetés

A VideoCardz informátorainak jóvoltából minden kiszivárgott a hivatalosan elméletileg holnap bemutatkozó AMD Radeon R9 380X grafikus kártyáról. A hírek szerint 229 dolláros áron piacra kerülő termék remek választást jelenthet a komoly középkategóriás GPU-ra vágyó gamereknek, ugyanis elméletileg egy kicsivel gyorsabb a 4 GB-os kiszerelésű, gyárilag túlhajtott NVIDIA GeForce GTX 960-nál. A vásárlás előtt persze nem szabad majd elfelejteni a független tesztek átvizsgálását.

Hirdetés


Az AMD Radeon R9 380X grafikus processzora az Antigua XT kódnevű modell, amely egy némileg tweakelt Tonga. Tudás tekintetében azonos a Fury kártyákon található Fiji GPU-val, azaz teljes (Tier 3) DirectX 12 támogatást nyújt, plusz persze valamikor a nem túl távoli jövőben egy driverfrissítés telepítésével a Vulkan grafikus programozási felülettel is kompatibilissé válik majd.


AMD Radeon R9 380X specifikációk:

- Antigua XT GPU
- 32 CU, 2048 stream processzor, 32 ROP, 128 textúrázóegység
- 970 MHz-es GPU, effektíve 5,7 GHz-es VRAM
- 4 GB GDDR5 videomemória, 256 bites memóriasín
- PCI Express 3.0 foglalat
- 190 wattos TDP, minimum 500 wattos PSU
- 2× hattűs külső tápcsatlakozás
- DirectX 12, OpenGL 4.5, Mantle, Vulkan, OpenCL 2.0

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.