Hirdetés

Minden Sony tévé játékkonzol lesz?



|

Ha a Blu-ray nem jön be, átmehetünk felhőbe. Már nem zene, hanem játék a világ?

Hirdetés

A GameStar hírében olvashattuk, hogy potom 380 millió dollárért jutott hozzá a Sony a 2008-ben alapított Gaikai szolgáltatáshoz. Azon tűnődtünk, hogy vajon mire kell az neki?

 

A Gaikai egy felhőre épülő játékszolgáltató rendszer, melyet több platformról is igénybe vehetünk, csak egy támogatott böngésző kell hozzá és máris pörgethetjük a legismertebb, fizetős játékokat is. A game streaming elven dolgozó Gaikai ereje a felhőkben van, nem a játékos, hanem távoli szerverek képezik le a látványt, így abszolút vékony klienssel is nagy részletességben játszhatunk, csak szélessávú internet elérésre lesz szükségünk az események plasztikus továbbításához.

 

 

 

Tudjuk, hogy a japán óriás annyira már nem is óriás, a Sony cég értéke elég komoly mértékben esett az utóbbi években. A PlayStation ugyan sikeresnek mondható, de a Blu-ray koránt sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és a zenei üzletet folyamatosan rontják az illegális letöltések. Nem véletlen, hogy az új hivatalos állásfoglalás szerint a cég a mobil, a digitális képalkotás és a konzolok révén mászik majd ki a gödörből, igyekezve elfeledni a tavalyi 5,7 milliárd dolláros veszteséget. Ebbe a képbe illik a Gaikai felvásárlása, a rendszerben alkalmazott game streaming technológia ugyanis gyakorlatilag teljesen lehetetlenné teszi a játékok illegális használatát és a kalózkodást is. Emellett nagyon alacsony hardver teljesítményű kliensek is építhetők, meglehet, hogy a Gaikai applikáció hamarosan ott csücsül minden Sony okostévé menüjében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.