Hirdetés

Minden tizedik használt HDD-n személyes adatok vannak



|

Egy felmérés szerint csak a merevlemezek feléről vannak teljesen letörölve az adatok.

Hirdetés

A brit információszabadságért felelős hivatal (ICO) egyik legutóbbi vizsgálatában arra volt kíváncsi, hogy a felhasználók mennyire ügyelnek saját adataikra, ha a HDD-k eladásáról van szó. Az ICO szerint az online értékesített merevlemezek 10 százaléka tartalmaz személyes adatokat az előző tulajdonosról.

 

Az elemzést végző NCC Group adatai szerint a vizsgált HDD-k csupán 52 százalékról törölték le megfelelően az adatokat, a többin pedig olvasható adatot találtak, míg majd 11 százalék esetében ez személyes jellegű is volt. Összesen 34 000 személyes és üzleti adatot tudtak helyreállítani a használt adattárolókról, két esetben pedig a volt tulajdonosok banki értesítői mellett a személyes okmányaik és orvosi kartonjaik elektronikus változata is megtalálható volt.

 

A hivatal felhívta a fogyasztók figyelmét, hogy bár sokan úgy gondolják, a delete gomb lenyomásával ténylegesen törölték az adataikat; azok végleges eltávolítására speciális szoftverre van szükség. De ha nem szeretnénk már eladni az adott HDD-t, akkor egy kalapács is megteszi.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.