Hirdetés

Mindenkinek új videokártya kell



|

Zsugorodik a PC-s piac, a GPU-k eladásai azonban látványosan emelkednek.

Hirdetés

A gamer piac az egész PC-s szektorra jó hatással van, még akkor is, ha ez utóbbi folyamatosan zsugorodik. 

Hirdetés

A JPR statisztikái szerint az elmúlt negyedévhez mérten 20,4 százalékkal több GPU-t tudtak a gyártók leszállítani (a harmadik negyedévben). Diszkrét GPU-ból 7,06 százalékkal kellett több a PC-kbe, asztali videokártyából 38,16 százalékkal. 

Míg 2001-ben egy rendszer átlagosan 1,2 GPU-val rendelkezett, addig mára ez az érték 1,46-ra nőtt. 

A leszállított GPU-kat tekintve az asztali és a laptopos diszkrét megoldások száma 35,6 százalékkal emelkedett, éves szinten pedig 10,1 százalékkal. Az NVIDIA piacai részesedése negyedéves szinten 2,2, éves szinten 0,4 százalékkal emelkedett. Az Intel és az AMD 1,6 és 0,6 százalékot veszített. 

Ennek ellenére mindegyik cég képes volt növelni az eladásait. Az AMD asztali APU-i iránt 10 százalékkal nőtt a kereslet negyedéves összehasonlításban, a laptopokba szánt verzióból 19,1 százalékkal. A diszkrét megoldásokból 34,7 és 23 százalékkal kellett több, az AMD összesített eladásai 15,4 százalékot emelkedtek. 

Az Intel beágyazott grafikus megoldásaiból 4,1 és 18,8 százalékkal kellett több, az összesítés 17,7 százalékkal emelkedett. Az NVIDIA-nál ezek az arányok 39,8, 38,7 és 39,3 százalékon alakultak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.