Hirdetés

88%-os DVB-T lefedettséget hoz a Mikulás



|

Karácsonyi akcióban két fizetős csatorna jár a set top boksz mellé

Hirdetés

 

Ma, a MinDig TV program kibővítését megelőző napon tartott információ dús sajtótájékoztatót az Antenna Hungária. 10 új adó kerül átadásra a holnapi nap folyamán, illetve még Karácsony előtt élvezhetik a DVB-T előnyeit a Debrecen körzetében élők is, egy újabb adótorony átadása folytán. Jean-Francois Fenech vezérigazgató beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarországon gyakorlatilag ez az egyetlen szabad választást biztosító tévé szolgáltatás, mely ingyen szolgáltat szinte az egész ország területén ingyenes műsorokat standard és HD felbontásban. A digitális átállás úgy tűnik, hogy ütemesen folytatódik, nem csak lefedettség, hanem talán tartalom és vételi minőség tekintetében is.

 

Jelenleg hét adó fogható ingyenesen, dekóder nélkül, ezek között a legnézettebb két csatorna, az TV2 és az RTL is megtalálható. Ezek közül három adó, MTV1, MTV2 és DunaTV nagy felbontásban (HD 1080i) fogható, az euronews pedig három nyelven elérhető. A három állami rádióadó is hallgatható a DVB-T műsorok között.

 

Két adó, az ATV és a HírTV kódolva kerül adásba, ezek egy 6250 Ft-os éves előfizetési díj ellenében Terra+ smart kártyával vehetők igénybe. Egy új, decemberi akció keretében a kódolt csatornákra egy éves előfizetést kap minden MinDig TV dekóder vásárlója, az Antenna Hungária ajándékaként.

 

A GfK adatai alapján az összes földfelszíni vételi lehetőséghez képest a DVB-T elterjedtsége 7,5 %, ami vetekszik más európai országokéval, a nagyok közül egyedül a 9,5 százalékkal jelenleg csúcstartó Franciaország előz meg minket. Más kelet-európai országokhoz viszonyítva előnyünk mintegy kétszeres. Az AH vezetője reményét fejezte ki, miszerint a karácsonyi időszakban az arányok csak javulhatnak. Annál is inkább, mert a cég ingyenessé tette a MinDig TV matricás programba történő regisztrációt, így tovább nőhet a minősítetten kompatibilis készülékek száma, amit az utóbbi évben tapasztalt 45-55 százalékos árcsökkenés is elősegít.

 

Holnap részletes fókuszban számolunk be a hazai digitális átállás tényezőiről, jelenlegi korlátairól és a közeljövőben várható fejleményekről.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.