Hirdetés

Mini, erős, olcsó: ez az új alaplap divat



|

Új névvel bővült az apróbb számítógépházakba beszerelhető alaplapok gyártóinak sora: ez lesz az alaplapok "új hulláma"?

Hirdetés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy hazánkban csak kevesen ismerik az észak-amerikai gyártót, ami elsősorban alaplapok és grafikus kártyák gyártásával foglalkozik. Elvétve találni olyan lelkes számítógép-használókat, akik gépében EVGA alaplap dübörög, akik viszont egyszer kipróbálják a márka valamely modelljét, azok utána nem is hajlandóak más logóval felmatricázott termékre váltani. Ilyen mértékű lojalitás természetesen nem a hétköznapi átlagfelhasználókra jellemzőek, a gyártó inkább szűkebb célcsoportok - játékosok, tuningmesterek - felé nyit. Az évek során kifejlesztett egyedi és egyben praktikus szolgáltatásokról ódákat zengenek a különböző fórumokon, így nem meglepő, ha minden egyes termék szinte csak pozitív visszajelzést eredményez a felhasználói oldalról.

evga_x58_micro_box.jpg
 

A minap bejelentett X58 SLI Micro is minden bizonnyal fogyóeszköznek fog számítani az elkövetkezendő hónapokban, hiszen várható árát tekintve azonos szinten helyezkedik majd el az ASUS és az MSI micro ATX-es X58-as alaplapjaival. A Micro közvetlen ellenfele lesz a Rampage II GENE és az MSI X58M, képességeit tekintve azonban könnyedén felülkerekedhet majd a versenytársakon. Egyrészt az alaplap BIOS-át kifejezetten a processzor és a memória túlhajtására optimalizálták, rengeteg opció áll rendelkezésre ahhoz, hogy akár rekord közeli eredményeket is elérhessünk.

 

eleet_overclocking.gif
 

 


Elképzelhető azonban, hogy a sok beállítás egyeseket taszítani fog, aggodalomra azonban semmi ok, a windowsos E-LEET tuningprogrammal is jócskán feltuningolhatjuk frissen beszerzett Core i7-es processzorunkat. A valós idejű órajel- és feszültségállítási lehetőségek mellett olyan extra funkciókat is kihasználhatunk, mint pl. az ún. Bink OC, amely minden egyes frekvencia növekedésnél automatikus készít egy hitelesítő fájlt, amivel később mások előtt is igazolhatjuk a korábban elért eredményeket. A korábbi modellekhez hasonló módon az X58 SLI Micro nyomtatott áramkörén is megtalálhatók azok a feszültségmérőpontok, amelyek segítségével könnyedén ellenőrizhetők pl. a BIOS-ban beállított értékek.

 

evga_x58_micro.jpg

Egyéb tulajdonságait tekintve az X58 SLI Micro egy tisztességesen összerakott Intel X58-as lapkakészletre épülő alaplap, mely az ATI CrossFireX mellett az NVIDIA SLI technológiáját is támogatja. A micro ATX méret miatt azonban legfeljebb csak két grafikus kártyát köthetünk össze, de talán ez nem akkora érvágás még azok számára sem, akik amúgy megengedhetnék maguknak három darab GeForce VGA megvételét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.