Hirdetés

Mini-ITX méretben is jön az AMD 780G



|

A J&W könnyen keresztbe tehet a VIA-nak az új apró méretű alaplapjával.

Hirdetés

A J&W az AMD RS780G lapkakészlet sikerein felbuzdulva alkotta meg a mini-ITX méretű integrált grafikus vezérlővel ellátott MINIX-780G-SP128MB alaplapot. Mini-ITX méretű alaplapokkal ezidáig a VIA kísérletezett nem kevés sikerrel, azonban az EPIA platform nem tartozott a legerősebb konfigurációk közé.

 

 

jw_2_1_k.jpg

 

 

Most a J&W MINIX megjelenése megtörheti az egyeduralmat, hiszen egy ilyen bővíthető és nem utolsó sorban erős platform jelentős konkurenciát jelenthet a VIA számára. A MINIX előnye, hogy az AM2+ CPU foglalatba bármilyen Athlon és Phenom processzort behelyezhetünk, aminek fogyasztása nem haladja meg a 95 Wattot. Mindemellett a DirectX 10 kompatibilis HD3200-as grafikus vezérlő is jelen van, ami már bebizonyította rátermettségét általános célú és HTPC területen egyaránt. További extra a teljes értékű x16 PCI-Express 2.0 bővítőfoglalat, így nem maradunk le a Hybrid CrossFire képességről sem.

 

 

jw_3_k.jpg

 

 

Az alaplap SO-DIMM szabványú DDR2 modulokat fogad, melyeket a notebook gépekben is használnak, tehát könnyedén beszerezhető és nem utolsó sorban az ára sem vészes. További jó hír, hogy az integrált grafikus kártya 128 megabájt dedikált memóriát kapott (SidePort), így nem kell a rendszermemóriából helyet lefoglalni.

 

 

jw_1_k.jpg

 

 

Csatlakozókból sincs hiány a J&W alaplapon: a hátoldalon analóg, DVI, HDMI (HDCP-vel persze) videókimenetek, illetve 8-csatornás analóg és digitáls hangkimenetek állnak rendelkezésünkre. Ezen felül természetesen itt megtalálhatjuk a szokásos USB, PS/2, LAN és e-SATA csatlakozópontokat, akárcsak egy normál ATX vagy micro-ATX alaplapon.

 

Pontos ár és a hivatalos megjelenési időpont még nem ismert, habár a pletykák szerint a termék már jövőhéten piacra kerül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.