Hirdetés

Minőségi billentyűzet nem csak kódereknek



|

A StackOverflow alapítója saját mechanikus klaviatúrát dobott piacra.

Hirdetés

Kiváló hírrel szolgálhatunk azoknak, akik esetleg az 1440 órás üzemidejű új Logitech G602 egerük mellé szeretnének vásárolni egy hasonló kaliberű billentyűzetet is, ugyanis Jeff Atwood a WASD nevű gyártóval szövetkezve elkészítette álmai klaviatúráját. A CODE névre keresztelt, multimédiás és hátérvilágításos periféria ritkaságszámba menő Cherry MX mechanikus kapcsolókkal működik, amelyek a halk működés mellett kiváló gépelési élményt nyújtanak.

Hirdetés


Az alapvetően USB-n kommunikáló, ujjlenyomatokat nem gyűjtő borítású billentyűzet további érdekessége, hogy a hátsó felén egy takaróborítás alatt az igazi geekek örömére „retró” DIP kapcsolók bújnak meg. Ezek állítgatásával váltani lehet QWERTY / DVORAK / Colemac kiosztások közt, Mac-en az ALT gombot le lehet cserélni Commandra, ki lehet kapcsolni a Windows billentyűt, továbbá a Caps Lockot CTRL-re lehet változtatni.




Sajnos egyelőre nem esett szó arról, hogy angolon kívül egyéb kiosztással elérhető lesz-e a klaviatúra, ám igazság szerint ez keveseknek fog problémát okozni, ugyanis a CODE 104 és 87 gombos verziója egyaránt 150 dollárért, azaz nagyjából 34 ezer forintért vált elérhetővé az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.