Hirdetés

Mit tegyél a megunt androidos kütyüddel?



|

Mutatunk néhány új használati módot a régi androidos eszközökhöz.

Hirdetés

A régi androidos oksotelefonokat vagy táblagépeket előfordul, hogy nem éri meg eladni: néha nagyon keveset adnának értük, vagy szükség van egy tartalék készülékre, olykor pedig nagyon hozzánk nő egy-egy darab. A megunt androidos kütyüknek azonban nem feltétlen kell a fiók mélyén lapulniuk. Mutatunk hozzájuk néhány új használati módot. 

Hirdetés

 

Interaktív recepttár

A konyhában többé nem muszáj hagyományos szakácskönyvekre hagyatkozni, a megunt táblagép - vagy egy nagyobb okostelefon - remek segítség lehet a receptek felkutatásához a weben. Nem szabad elfelejteni, hogy egyre több kiváló app is létezik a kategóriában. 

 

Néha jobb a net, mint pár szakácskönyv

 

Digitális képkeret

Sajnos sok digitális képkeret csúnya burkolattal és nagyon gyenge képernyővel rendelkezik. Éppen emiatt a megunt táblagép talán még jobb - és olcsóbb - is ezeknél. Ha több fotót, vagy friss anyagokat is szeretnénk megjeleníteni, akkor vonjuk be valamelyik felhős tárhelyet is. Az eszköz átalakításához csak egy app kell, mondjuk a Dayframe

 

Képkeret

 

Játék a gyerekeknek

Az eszközeinket úgy tudjuk a legjobban "megvédeni" a gyerekektől, ha saját játékot kapnak. Erre a célra tökéletes a régi tablet vagy okostelefon. Természetesen a legtöbb appot érdemes letiltani, és gondoskodni a szülői felügyeletről, valamint a célalkalmazásokról

 

Gondoskodni kell a szülői felügyeletről

 

Babafigyelő, biztonsági kamera

Nem muszáj biztonsági kamerát és babafigyelőt venni, ha van régi androidos kütyünk. Az IP Webcam vagy az IP Cam Viewer Lite egyaránt képesek a gépünk segítségével videót és audiót streamelni. A beállítás egyszerű, a webes felület szintén. 

 

Babafigyelő

 

Könyvolvasó

Egy régi kütyüt könyvolvasásra használni azért jó, mert nem kell többé az akku és az üzemidő miatt aggódni - másra úgysem használjuk. Rengeteg jó könyváruház és könyves app van, de mielőtt belemerülünk, gondolni kell arra is, hogy ha a kijelző gyenge, a szemünket alaposan megterhelheti. 

 

A kijelző minősége is fontos

 

Zenetár az autóban

Az autóban sokféle módon csatlakoztathatunk külső adattárolót a zenéléshez. Az egyik ilyen egy androidos kütyü, ami többet között Bluetooth-on keresztül is működhet. Ilyenkor szintén az üzemidő szokott aggasztó lenni, de egy külön kütyü erre a célra kevesebb nyűgöt jelent. 

 

Időjárás-állomás vagy asztali óra

Kiváló időjárás-állomás vagy asztali óra lehet a régi mobilkészülékekből, hiszen nem csak a pontos időt tudják megjeleníteni. Egyéni hátterek, időjárás-jelentések, teste szabott órák és sok más egyéb dolog is kirakható rájuk. Rengeteg kiváló app létezik a célra, az egyik a Dock Clock Plus

 

Éjjeli óra helyett is jó

 

Vezeték nélküli egér vagy billentyűzet

Amikor az egerünk vagy a billentyűzetünk felmondja a szolgálatot, segíthet a régi androidos készülék. A RemoteDroid nevű app segítségével perifériaként üzemeltethető, amíg lesz új egér vagy billentyűzet. 

 

Nektek van a fiók mélyén megunt kütyütök?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.