Hirdetés

Miniatűr gamer számítógépen dolgozik az Intel



|

A második negyedévben kerülhet piacra a Skull Canyon.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban az Intel több stick számítógéppel és Raspberry Pi-riválissal is jelentkezett, úgy tűnik következőre egy miniatűr gamer számítógépet kapunk majd a vállalattól. A Tom's Hardware újságírója ma személyesen is megcsodálhatta a prototípust, azonban fotókat nem készíthetett róla.

Hirdetés


A beszámoló szerint Skull Canyon kódnéven futó gép egyelőre nem végleges háza olyan 200 × 100 × 25 mm méretű. A belsejében egy 45W TDP-vel rendelkező processzor dolgozik, a Skylake mikroarchitektúrás egységet még nem jelentette be az Intel. Az információkból sejthetően aktív hűtést kapott a minigép, az álló háznak köszönhetően a ventilátor oldalra fújja a levegőt. Az elő- és hátlapján rácsok találhatóak a levegőáramlás biztosítása érdekében. Az eszköz DDR4 memóriával és M.2 formatervű SSD-vel szerelhető.

(A kép csak illusztráció)


A Skull Canyon legérdekesebb portjának az USB Type-C mondható, ugyanis ez kompatibilis a Thunderbolt 3 szabvánnyal. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik külső videokártyás dokkolóegység tervezésére, állítólag az Intel illetékesei mérlegelik a periféria elkészítését. További portok: négy USB 3.0, RJ-45, SD foglalat, DisplayPort és HDMI.


Az Intel nem Windows 10-zel kívánja forgalmazni a Skull Canyont, így a játékra való fókuszálást figyelembe véve Steam OS futhat rajta. Egyelőre nem tudni, hogy mennyibe kerülhet a második negyedévben piacra dobni kívánt számítógép.


(Nyitókép: Sebastian Dooris)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.